Actueel en op komst

 

 

 

9e Höhlerbiennale in Gera (Thüringen)
Sinds 1 juni jl. is in enkele van de onderaardse gangenstelsels in het stadscentrum van Gera weer bijzondere installatiekunst te zien.
19 Kunstenaars werden voor deelname uitgenodigd.
Mijn bijdrage bestaat uit het werk Bodenschätze (Bodemschatten), speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt en rekening houdend met het bijzondere klimaat (100% luchtvochtigheid).

IMGP5948

Catalogustekst
Als schilder voel ik mij sterk verbonden met een lange traditie, waarin de mens met zijn unieke zelfbewustzijn de wereld niet alleen als bewoner beschouwt, maar ook over haar reflecteert en tot verbeelding van het bestaan op deze wereld wordt aangezet. De mens als kunstenaar heeft zich uit de aarde de middelen tot deze verbeelding toegeëigend.
De bodemschatten verlenen het licht zijn kleur, en effenen daardoor de weg naar inhoud en betekenis. Het onderaardse bevat het materiaal waarmee de mens als kunstenaar zijn wereld aan het licht brengt.
Deze installatie is een feestelijke ode aan de kleur, door een opstelling van moeizaam uit de aarde gewonnen en verzamelde pigmenten die hun weg in de schilderkunst gevonden hebben. Ze zijn, haast als trofeeën, klaargezet om met een bindmiddel tot verf gemengd, en tenslotte door de hand van de kunstenaar tot (licht-)beeld te worden.

IMGP5950

Bodenschätze (bodemschatten), 2019
8 glazen potten met deksel, 30 cm hoog, Ø 20cm, ca. 6 liter inhoud,
gevuld met pigmenten in aardkleuren/mineralen.

De tentoonstelling duurt tot en met zondag 28 juli 2019.
Open wo t/m zo van 11018 uur.
Zie verder: www.hoehlerbiennale.de


Kunst aan de Vaart, Assen 2019

In het weekeinde van 14 en 15 september 2019 vindt voor de 13e keer de manifestatie Kunst aan de Vaart plaats. Een kunstroute in particuliere huizen, bedrijfspanden en op andere plekken rond de Vaart in Assen, met naast veel beeldende kunst ook muziek en andere culturele evenementen.
Mijn werk is te zien op de locatie Vaart NZ 50.

De ziel als sculptuur
Als schilder maak ik bij gelegenheid graag uitstapjes naar andere disciplines.
De sculpturen of assemblages in de reeks Zielen (speculatieve prototypen) uit 2010 vormen een serie speelse, maar ook serieuze antwoorden op de vraag hoe de menselijke ziel er uit zou kunnen zien.

Diverse materialen (roestvrij staal, verchroomde keramiek, spiegel), op houten tafels 100 cm hoog

Zie vooral ook: www.kunstaandevaart.nl